Globalmon ONGD entrevistada a Al Ras

El president de l’ONGD ha parlat dels inicis de l’organització al programa de ràdio d’Apunt en una edició solidaria a les festes d’Ontinyent

El passat divendres, el president de l’organització no governamental per al desenvolupament Globalmon Gandia, José Luis Ferrer, tingué una entrevista en el programa de ràdio Al Ras, que es sintonitza a la cadena valenciana d’Apunt.

L’entrevista tingué lloc a Ontinyent, on Ferrer parlà sobre els orígens de Globalmon i quina fou la seua finalitat des d’un inici; una història repleta d’aventures que començà quasi vint anys enrere, amb la col·laboració d’altres persones que visqueren, junt a Ferrer, l’experiència de ser missioners al nord de Camerún.

José Luis Ferrer participant al programa

Totes aquestes persones, la majoria de la zona de València, foren testimonis de la necessitat d’una ajuda constant a estes zones, per tant, gràcies als contactes del president de Globalmon ONGD, començaren per buscar solucions per a poder aconseguir un desenvolupament d’aquestes comunitats a través de l’educació, la cultura o inclús el turisme.

Així doncs, la primera ajuda realitzada fou la de Visites d’Integració Cultural a zones del Camerún, amb grups reduïts i amb una duració de deu dies. Aquesta ajuda es tractava d’un turisme totalment específic, doncs s’observaba detalladament com es desenvolupava una comunitat. 

La iniciativa ha provocat que es construiren un total de setze escoles primàries, centres de formació professional, centres culturals, projectes més menuts de pesca, ganadería, agricultura, inclús una campaña de paus, amb l’ajuda, també, de l’organització local Ara Globalmon. 

Per tant, el treball de les ONGD s’estén a aspectes tan importants com l’educació i la cultura i Globalmon ha sabut construir poc a poc projectes que ajuden al desenvolupament d’aquestes comunitats necessitades. 

A pesar de la caiguda de les ONG a Espanya, on quasi el seixanta per cent d’aquestes han desaparegut, Globalmon continua dia a dia realitzant propostes innovadores per a ajudar a aquestes comunitats i treballant en equip per a aconseguir els seus objectius principals: educació per a tots, fomentar el treball en aquestes zones, conscienciar als demés sobre els problemes que recauen arreu del món, així com el canvi climàtic, les guerres i demés. 

L’entrevista completa del passat divendres